כוס שאריות פתיתים מבושלים. (אפשר גם מתובלים)
2 ביצים
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
חצי קופסה של גרגרי תירס
או כוס שאריות של ירק מבושל (כרובית, גזר, קישוא)
חצי כוס קמח
חצי כוס חלב
חצי כוס גבינה קשה מלוחה (של עיזים הכי טעים)
מלח, פלפל, אבקת מרק
פירורי לחם.
שמן לטיגון
מה צריך לעשות?
מערבבים את כל המצרכים פרט לפירורי הלחם והשמן.
יוצרים קציצות עגולות
(אם הבלילה רכה מידי נעזרים בשתי כפות),
טובלים כל קציצה בפירורי לחם
ומניחים במחבת חמה עם שמן.
מטגנים עד הזהבה.
אפשר ומומלץ לאכול מיד,
ואם מצליחים לשמור כמה, אפשר להקפיא ולהגיש בפעם אחרת.
אולי יעניין אותך גם: קרוקטים משאריות תפוחי אדמה או מה אפשר לעשות משאריות של גבינה?
"הראו לי תענוג הדומה לארוחת-הערב, אשר מגיעה בכל יום ונמשכת שעה"
שארל מוריס דה טרליאן