12 Oct
12Oct

מי לא אוהב מוקפץ? כיף להכין וטעים לאכול. ניסית פעם מוקפץ פתיתים? 

קרה לך פעם שהתחלת להכין משהו ורק אז גילית שחסר לך משהו מהמצרכים?

קרה לי לא פעם שהתחלתי להכין מוקפץ ואז גילית שחסר לי אורז או נודלס. 

עם הירקות אפשר להסתדר אבל מוקפץ בלי אורז? או נודלס? 

כאילו רק ירקות? 

(זה יכול להיות יופי של מנה דיאטטית אבל מה עם האוכל גברת?)


אז מה צריך?

לירקות מוקפצים ולבחירה :

1 גזר חתוך לגפרורים,

1 קישוא חתוך לגפרורים, 

רבע כרוב חתוך לפסים דקים

1 בצל חתוך לפרוסות דקות

1 גמבה חתוכה לפסים דקים

אפשר להוסיף: פיסות חזה עוף, תירס, פטריות, פלפל חריף.

תבלינים: שמן, סויה, רוטב טריאקי, שן שום, 

5 טיפות שמן שומשום.


אז מה צריך לעשות?

לטגן בצל במעט שמן עד הזהבה, 

להוסיף שן שום קצוצה, כרוב ופטריות. 

לערבב עד הזהבה.

להוסיף את שאר הירקות (וגם את חזה העוף אם רוצים), 

להוסיף 3 כפות רוטב טריאקי, וכפית סויה.

לערבב כל הזמן, 

לתקן תיבול ולבסוף להוסיף את הפתיתים המוכנים.

להגיש חם, אפשר לטפטף כמה טיפות 

שמן שומשום אם יש לפני ההגשה.


אולי יעניין אותך גם: מה אפשר לעשות משאריות של פסטה? או איך אפשר שיהיו לי עשבי תיבול בבית כל הזמן?


"אין אהבה עמוקה יותר מאהבת המזון"

ג'ורג' ברנרד שו



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.