30 May
30May

בתקופת הצנע, כשהיה חסר אורז, ביקש בן גוריון מאנשי חברת "אוסם" לייצר תחליף לאורז, העשוי חיטה. הפתיתים הם בעצם סוג של פסטה, בהתחלה היו בצורה אורז, אחר כך קיבלו צורה עגולה ובצורה זו מכירים אותם בכל העולם. היום כבר אפשר למצוא גם בצורת כוכבים, חישוקים ואפילו בצורת מעטפה.  בארץ הפתיתים הם מאכל יומיומי ואהוב ע"י ילדים ומבוגרים. בעולם, מוכרים הפתיתים, בשם: "הקוסקוס הישראלי". אפשר למצוא אותם גם במסעדות מאד מפורסמות, גם במנות גורמה וגם במנות בריאות. 


מתכון בסיסי להכנת פתיתים

 

1 כוס פתיתים

1.5 כוסות מים. 

כף שמן. 

מעט מלח. 

לטגן את הפתיתים בשמן עד שהם 

מקבלים צבע חזק יותר. 

להוסיף את המים. 

לתבל במעט מלח, 

(אפשר להוסיף אבקת מרק עוף או תבלינים)

להרתיח ולהנמיך את האש.

לכסות את הסיר ולבשל בערך 10-15 דק'.


לא תמיד הסיר נגמר, ולפעמים נשארות שאריות למחר. אז מה אפשר לעשות עם שאריות של פתיתים?

סלט פתיתים זו הזדמנות נהדרת לסיים את השאריות ולאכול גם ירקות. 

אפשר למצוא כאן מתכון לסלט פתיתים מרענן.

ואם רוצים מנה מנחמת ועשירה אפשר להפוך את הפתיתים לריזוטו איטלקי משגע!

תבשיל פתיתים ועוף יוצא מושלם באמצע השבוע כארוחה מהירה וביתית,

ואפשר להכין גם קציצות פתיתים, פשטידת פתיתים, 

מרק פתיתים, ירקות מוקפצים עם פתיתים 

ואפילו קינוח - דייסת פתיתים שמחממת את 

הגרון ואת הלב.

אז אם נשארו קצת פתיתים במקרר, למה לשחרר? 

אפשר לעשות מזה אוכל אחר...


ואולי יעניין אותך גם: מה אפשר לעשות עם שאריות אורז או שאריות פירה או שאריות פסטרמה.


"למה לאכול במסעדה? אין אוכל בבית?"

אמא פולניה



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.