בתקופת הצנע, כשהיה חסר אורז, ביקש בן גוריון מאנשי חברת "אוסם" לייצר תחליף לאורז, העשוי חיטה. הפתיתים הם בעצם סוג של פסטה, בהתחלה היו בצורה אורז, אחר כך קיבלו צורה עגולה ובצורה זו מכירים אותם בכל העולם. היום כבר אפשר למצוא גם בצורת כוכבים, חישוקים ואפילו בצורת מעטפה. בארץ הפתיתים הם מאכל יומיומי ואהוב ע"י ילדים ומבוגרים. בעולם, מוכרים הפתיתים, בשם: "הקוסקוס הישראלי". אפשר למצוא אותם גם במסעדות מאד מפורסמות, גם במנות גורמה וגם במנות בריאות.
לא תמיד הסיר נגמר, ולפעמים נשארות שאריות למחר. אז מה אפשר לעשות עם שאריות של פתיתים?
סלט פתיתים זו הזדמנות נהדרת לסיים את השאריות ולאכול גם ירקות.
אפשר למצוא כאן מתכון לסלט פתיתים מרענן.
ואם רוצים מנה מנחמת ועשירה אפשר להפוך את הפתיתים לריזוטו איטלקי משגע!
תבשיל פתיתים ועוף יוצא מושלם באמצע השבוע כארוחה מהירה וביתית,
ואפשר להכין גם קציצות פתיתים, פשטידת פתיתים,
מרק פתיתים, ירקות מוקפצים עם פתיתים
ואפילו קינוח - דייסת פתיתים שמחממת את
הגרון ואת הלב.
אז אם נשארו קצת פתיתים במקרר, למה לשחרר?
אפשר לעשות מזה אוכל אחר...
ואולי יעניין אותך גם: מה אפשר לעשות עם שאריות אורז או שאריות פירה או שאריות פסטרמה.
"למה לאכול במסעדה? אין אוכל בבית?"
אמא פולניה