כל פסטה, אטריות, שבלולים, תלתלים, נודלס, ביסלי, פטוצ'יני, טורטליני או רביולי, יכולים לטבוע בתוך רוטב לבן של אהבה.
עם פטריות או עם בצל או עם כל תוספת אהובה אחרת.
אז מה צריך?
לשתיים או שלוש מנות של פסטה מוכנה צריך:
קופסה של שמנת. אפשר שמנת לבישול או שמנת מתוקה.
אפשר עמידה או טרייה.
אפשר כוס חלב במקום שמנת למי ששומר על המשקל.
מלח, חמאה (או שמן זית), פלפל, מעט אגוז מוסקט, שן שום
(או אבקת שום או חצי תיבולית שום), אבקת מרק פטריות.
תוספות אפשריות:
פטריות 6-7 גדולות וטריות
או קופסה אחת קטנה של שימורי פטריות.
גרגרי אפונת גינה כוס ח"פ
שעועית ירוקה שתי כוסות ח"פ.
בצל.
פרמזן או גבינה קשה אחרת מגוררת.
אז מה צריך לעשות?
לרוטב לבן עם פטריות ובצל:
לחמם מחבת עם מעט שמן זית או חמאה (כף)
לטגן מעט את הבצל אחרי שנקצץ.
כשהבצל מוזהב להוסיף את הפטריות ואחר כך את השום.
לתת לפטריות להוציא נוזלים
להוסיף את השמנת. (או החלב)
להנמיך את האש ולהוסיף מלח, מעט אגוז מוסקט ופלפל.
לתת לרוטב להצטמצם (לתת לנוזלים להתאדות ולרוטב להסמיך)
אפשר להוסיף חצי כף אבקת מרק פטריות.
לערבב.
להגיש עם פסטה מבושלת ולפזר מעט פרמזן או גבינה קשה אחרת או בלי.
לרוטב לבן בלי פטריות ובלי תוספות:
לחמם מעט חמאה במחבת.
להוסיף שן שום קצוצה
לא לתת לשום להישרף, מיד להוסיף את השמנת.
לחמם קצת את השמנת אבל לא להגיע לרתיחה כדי שהיא לא תתפרק.
להנמיך את האש.
להוסיף תבלינים.
לצמצם את השמנת עד שהרוטב קצת יותר סמיך. (בערך 10 דק')
להגיש עם פסטה מבושלת.
לרוטב לבן עם תוספות:
להכין כמו רוטב לבן, ואחרי הנמכת האש להכניס אפונה או שעועית ירוקה.
לרוטב רוזה: להוסיף לרוטב הלבן כף רסק עגבניות
או 2 כפות קטשוט או עגבנייה מגוררת.
"באפייה, עקוב אחר ההוראות. בבישול, סמוך על הטעם שלך".
לייקו בארס