נשארה מנת אטריות פסטה מבושלות כבר יומיים במקרר ואף אחד לא נגע בה? מקפיצים כמה ירקות שיושבים במקרר, מוסיפים קצת סויה וצ'ילי והנה מנת ירקות מוקפצים עם פסטה ישר לבטן. גם טעים גם בריא
אז מה צריך?
מנת פסטה מבושלת.
(לא באמת חשובה הכמות וגם לא חשובה הצורה של הפסטה)
ירקות להקפצה, אפשר לבחור לפי מה שקיים כרגע במקרר,
אפשר לשלב כמה ירקות או להשתמש רק בסוג אחד אם זה מה שיש:
כרוב, גזר, גמבה, פטריות, תירס, תירס גמדי, אפונת שלג
שעועית ירוקה, קישוא, בצל, בצל ירוק, פולי סויה, פלפל ירוק חריף.
רוטב סויה, רוטב טריאקי, רוטב צ'ילי. (אפשר כל רוטב בסגנון סיני תאילנדי שיש)
שום, מעט שמן לטיגון. גם שמן זית זה טוב.
אז מה צריך לעשות?
לחתוך את הירקות לגודל די אחיד. אני אוהבת לחתוך צ'אנקים"
(חתיכות) גדולים כדי להרגיש כל ירק. אם מחליטים
לחתוך עדין אז צריך שכל הירקות ייחתכו דק ועדין.
גזר: אפשר לחתוך לפרוסות עגולות או לגפרורים.
כרוב: לחתוך לחצי ואחר כך לרבע ואחר כך לריבועים.
(לא צריך להפריד את העלים) או, אפשר לחתוך את הכרוב לרצועות דקות.
פטריות: אם הפטריות קטנות אפשר לחתוך רק לחצי. אם הן גדולות אז לרבעים.
(לא כדאי לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות כי הן "נעלמות" בתבשיל.
בצל: אם אוהבים בצל כדאי לפרוס לאורך ואז יוצאות פרוסות בצורת עלים עבים.
אם פחות אוהבים להרגיש את הבצל אז אפשר לקצוץ.
גמבה: לחתוך לריבועים גדולים או לפרוסות ארוכות דקות.
תירס גמדי: לחתוך לחצי
שעועית ירוקה קפואה: לשים בקצת מים חמים עד שמשתמשים.
(אם היא טרייה, לחלוט 10 דק')
אפונת שלג לחצות או לפרוסות דקות.
פלפל חריף ירוק: לחתוך לפרוסות עגולות
לאחר החיתוך מתחילים בהקפצה.
קודם נכנס הבצל, נותנים לו כמה דקות להזהיב אבל לא להשחים.
אחר כך להכניס את הפטריות. לתת להן להוציא נוזלים.
אחר כך את הכרוב. לתת לו דקה או שתיים לקבל קצוות שרופים.
אחרי הכרוב אפשר להכניס את כל שאר הירקות.
ואז את השום אחרי שנקצץ.
כדאי לתת לירקות מספיק זמן להתקרמל.
זה אומר להיות במחבת עד שיש תחושה שהם קצת נשרפים.
לערבב כל הזמן כדי שזה לא יקרה.
כשכל הירקות קיבלו צריבות יפות של "כמעט שרוף" מוסיפים תיבול.
קצת רוטב סויה, רוטב טריאקי, צ'ילי. לא צריך מלח כי יש בסויה.
לא להתקמצן על הרטבים.
עכשיו הירקות עושים רעש נעים במחבת אבל יש מספיק נוזלים
כדי להוסיף את הפסטה המבושלת ולערבב טוב טוב.
לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.
להגיש!
הצעות להגשה:
להקפיץ מעט שקדים ולפזר מעל.
או לחתוך מעט בצל ירוק או עירית או כוסברה
או פטרוזליה (הכל לפי מה שיש במקרר)
אפשר להוסיף חתיכות עוף
(אם העוף מבושל אז בסוף ההקפצה לקבל טעם.
אם העוף טרי להקפיץ אותו יחד עם כל הירקות).
"למתכון אין נשמה, אתה בתור טבח, צריך ליצוק בו נשמה".
תומס קלר