17 Oct
17Oct

צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל מנחם שהגיע מדרום אמריקה לפני שנים רבות והתיישב יופי על השולחן שלנו בימות החורף הקרירים. בסך הכל תבשיל עם שעועית ובשר, אצלנו אוהבים אותו עם תפוחי אדמה. זה הופך אותו לתבשיל האולטימטיבי בחורף כמעט כמו חמין.


אז מה צריך?

שאריות תפוחי אדמה מבושלים. אחד או שניים. אפשר גם חתוכים. אפשר גם מהחמין...

קופסה של שעועית מבושלת (בעגבניות או במים, מה שיש)

רבע קילו (או כמה שנשאר) של בשר טחון מופשר.

3 כפות רסק עגבניות או קטשופ

בצל אחד

שן שום אחת או שתיים

פלפל חריף אחד ירוק או אדום  או גמבה אם לא רוצים חריף.

מלח, פלפל, פפריקה. פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה.

2 כפות שמן

כוס מים


אז מה צריך לעשות?

לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן עד הזהבה.

להוסיף את הבשר הטחון, לערבב עד למצב שהוא מחליף צבע.

להוסיף תבלינים ופטרוזילה ורסק עגבניות

לערבב

להוסיף את השעועית ולערבב

להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים לקוביות קטנות 

ולערבב

להוסיף מים ולהרתיח

להנמיך את האש ולבשל חצי שעה על אש נמוכה.

לערבב מידי פעם .


"השיחה היא מזונה של הנשמה"

פתגם מקסיקני

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.