שאריות תפוחי אדמה זה כמו זהב כשממש רעבים. אם יש ביצה או שתיים במקרר הכל הופך להיות תבשיל עסיסי מנחם ומחמם.
אז מה צריך?
כוס שאריות תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לריבועים
כפית חמאה או שמן זית או שניהם.
ביצה אחת או שתיים.
בצל (רק אם אוהבים)
פרוסת גבינה קשה (צהובה או פרמזן או בולגרית למשל)
תבלינים לפי הטעם: פטרוזיליה, או שמיר
או כוסברה או בצל ירוק, מלח, פלפל
אז מה עושים?
מחממים מחבת עם מעט חמאה ושמן זית
מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה המבושלים
מטגנים אותם עד להזהבה
(אם אוהבים בצל אז מטגנים בצל ואחר כך מוסיפים את תפוחי האדמה)
מקשקשים את הביצים ומוסיפים למחבת
מעל תפוחי האדמה הזהובים.
מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול,
מגרדים את הגבינה הקשה,
מנמיכים את האש ומכסים במכסה למשך דקה או שתיים
הופכים את האומלט לעוד שתי דקות
ומגישים
יאאמי
"מוטב להיות איכר בריא מאשר קיסר חולה."
פתגם גרמני