פודינג לחם הוא בעצם סוג של עוגה או פשטידה שהגיעה מאנגליה. המרכיב העיקרי הוא שאריות לחם (או מאפה ישן ) מושרה בנוזל ולכן קוראים לו "פודינג". ניתן לעשות פודינג לחם מתוק אם מוסיפים סוכר ופירות או מלוח בתוספת שומן ביצים ותבלינים. זוהי המנה המושלמת להכנה משאריות.
מתכון בסיסי:
מה צריך?
חלה שנשארה משבת
(או שאריות לחם, בגט, קרואסון)
3 כוסות חלב
3 ביצים
3 כפות גדושות של סוכר.
כף חמאה.
מה צריך לעשות?
את הלחם חותכים ביד באופן אקראי לפיסות.
את הביצים מערבבים עם החלב והסוכר.
מוסיפים את חתיכות הלחם לקערת הנוזלים
ומשרים עד שהלחם סופג הכל. שעה לפחות.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל פירורי חמאה.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שמשחים
ונראה שהעוגה מתרוממת ותופחת.
בערך חצי שעה. מוציאים ומחכים שיתקרר מעט,
התפיחה יורדת לא להיבהל.
וריאציות וגיוונים:
אפשר להוסיף צימוקים, חמוציות, שוקולד ציפס
ולערבב בתוך הבלילה.
אפשר לפזר מעל הבלילה לפני הכניסה לתנור
טיפות ריבה ליד פירורי החמאה
או אבקת קקאו מעורבבת עם סוכר חום
או קינמון עם סוכר.
אפשר להוסיף פירות בתוך הבלילה או מעל הבלילה
כמו למשל תותים, תפוחים, שזיפים.
אפשר להוסיף אגוזים.
לתוספת טעם בבלילה אפשר להוסיף
גרידת תפוז / תמצית וניל / רום / ויסקי.
כמות של חלה אחת יבשה
(אפשר כמה סוגים של לחם)
3 ביצים
2 כוסות חלב
(אפשר להמיר בשמנת או ברוטב לבן)
2 כוסות של ירקות חתוכים
(כל השאריות שיש במקרר, במקפיא, על השיש)
חצי כוס של גבינות קשות.
מה צריך לעשות?
את הלחם, חלב, ביצים מערבבים יחד עם תבלינים
(מלח, פלפל, עשבי תיבול) ונותנים לנוח שעה.
בינתיים מכינים את הירקות:
פטריות להקפיץ עם בצל,
בטטה לאפות בתנור,
גזר לבשל במים,
קופסאות שימורים של ירקות, פשוט לפתוח.
לפזר בתבנית את הבלילה. לסדר יפה את הירקות.
לפזר גבינות קשות.
לאפות בחום בינוני עד שמשחים.
"תאכלו תאכלו, זה בריא"
סבתא