08 Dec
08Dec

בים בם בם - מרק תירס חם


אז מה צריך?

שאריות של גרגרי תירס. 

אפשר מקלח תירס שנשאר, 

או מהסוף של שקית התירס הקפואה 

או מה שנשאר מקופסת התירס שנפתחה אתמול. 

כל גרגר שווה ביותר.

מים

ביצה

מעט אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור.

שדרוגים אם יש בשלוף: חלב / שמנת / קרם קוקוס או סויה 

            עגבנייה חתוכה קטן, שאריות עוף או חזה עוף


אז מה צריך לעשות?


היחסים בין התירס למים הם 1:1.5 

כלומר על כל כוס ח"פ של תירס צריך כוס וחצי  של מים.

מבשלים את התירס במים עם התבלינים 

(אבקת מרק לפי העין, מלח ופלפל)

אחרי עשר דקות של בישול מוציאים, בעזרת מצקת, מעט מגרגירי התירס

ואת כל מה שנשאר בסיר טוחנים בבלנדר מוט (ידני)

מחזירים את גרגירי התירס השלמים לסיר ומערבבים.

כאן אפשר להכניס שדרוגים: אפשר להוסיף חצי כמות של 

חלב / שמנת / קרם קוקוס כדי לתת מרקם נוסף למרק.

אפשר גם להוסיף עגבניה קצוצה לחמיצות קלה ולצבע

ואפשר להוסיף חתיכות עוף קטנות (משאריות שנמצאו במקרר)

לאחר שהוכנסו כל המצרכים יש לערבב היטב ולהביא לרתיחה

כעת לחלק השווה ביותר: ביצה

יש לטרוף את הביצה (לערבב היטב בתוך כוס או קערה)

וכשהמרק רותח לזפזפ (למזוג טיפה טיפה)

מעט כל פעם מהביצה לתוך הסיר ולערבב

נוצרות פיסות עדינות של ביצה מבושלת שנותנת סמיכות למרק

ואת הייחודיות שלו.

להגשה אפשר לפזר מעט ירוק מעל הצלחת

 (פטרוזיליה / עירית / כוסברה או מה שיש)

וגם לטפטף מעט רוטב סויה.


"אם ברצונך לאכול ארוחת ערב, אל תעליב את הטבח שלך." 

פתגם סיני


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.