נשאר קצת אורז מאתמול? או כמה כפות של תירס שיושבות במקרר ונמצאות במצוקה?
הנה רעיון קליל ומשביע שהופך כל אורז למנה מגרה ומזינה. לפחות פעם בשבוע אצלנו בבית
אז מה צריך?
כוס אורז לא מבושל או שתי כוסות אורז מבושל.
חצי כוס גרגרי תירס (פחות או יותר)
כף או שתיים של שמן צמחי
כפית אבקת מרק עוף
מלח פלפל
אז מה צריך לעשות?
לחמם את הסיר עם מעט שמן, להוסיף את האורז ולערבב
להוסיף את גרגרי התירס ולערבב
להוסיף תבלינים ולערבב
להוסיף שתי כוסות מים ולהרתיח
כשרותח יש להנמיך את האש ולבשל רבע שעה.
מוכן כשרואים חורים בין גרגרי האורז.
אם יש אורז מוכן: מחממים מעט שמן במחבת,
מוסיפים את האורז, התירס והתבלינים ומערבבים.
הצעות לשידרוג: אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף / סויה / חביתה חתוכה
יאאמי
"כפי שתירס אינו צומח על אדמת טרשים, כך אינך יכול לצפות שיצמח טוב-לב מלבו של גנב".
אלכסנדר סולז'ניצין. בספר ארכיפלג גולאג