ממרח חומוס. גם טעים, גם בריא וגם נגיש. למי אין ממרח חומוס במקרר?
אבל ממרח ביתי ואישי העשוי משאריות... זה החומוס הכי שווה שיצא לי לטעום.
אז מה צריך?
כוס חד פעמית אחת של גרגרי חומוס מבושלים
חצי כוס חד פעמית של מים רותחים
1-2 כפות טחינה (לפי הטעם)
קורט אבקת מלח-לימון
קורט מלח
כף שמן זית איכותי
תוספות אפשריות:
פטרוזליה קצוצה, בצל חי פרוס, ביצה קשה, כמון
אז מה צריך לעשות?
לשים את גרגרי החומוס בתוך המים החמים.
לתת להם לקבל טוב את החום.
אפשר לחמם מעט על הגז או במיקרו.
להעביר לכלי נוח לעבודה ולטחון את הגרגרים והמים בבלנדר ידני.
אם אין בלנדר ידני או שאין סבלנות להוציא אותו
אפשר פשוט למעוך הכל עם מזלג.
להוסיף כף אחת של טחינה גולמית
(אפשר שתיים אם אוהבים)
להוסיף את המלח ואת המלח-לימון
להוסיף חצי כף שמן זית
להמשיך לערבב הכל בבלנדר הידני עד לכדי ממרח נעים וחלק.
אפשר להשאיר את הממרח גרגירי מעט או
שאפשר לטחון עד דק לממרח חלקלק
להגיש עם פטרוזליה טרייה, בצל טרי וביצה קשה. וכמון אם אוהבים.
(או פשוט למרוח על הלחם ולחסל)
"לעתים נדירות חושב האדם ביתר רצינות על משהו מאשר חושב הוא על ארוחתו. "
סמואל ג'קסון