12 Oct
12Oct

אורז הכי טעים, מיד כשהוא מוכן. זה יכול להיות אורז לבן, אורז מלא, אורז סגול (משגע), תאלנדי, הודי בסמטי, או עגול. כשהוא טרי הוא פשוט מעדן. מבושל או אפוי בתנור עם תוספות, אורז הוא המלך. אבל מה עושים עם האורז שנשאר? כשהוא ממתין במקרר הוא מאבד מהזוהר שלו, הוא מתקשה לפעמים, או מתייבש, ועושה חשק לזרוק ולא לנשנש. אז הנה כמה הצעות לחידוש שאריות של אורז שמחזירות לו את הטעם ומעוררות אותו לחיים מחדש. סלט ירקות עם אורז, זו המנה הכי שגרתית אצלנו על השולחן. גם בריא גם טעים וגם מזין. לביבות אורז של אמא, שמוכנות תמיד משאריות אורז ואף פעם לא שמנו לב... אפשר להכין פשטידת אורז ודגים, שאי אפשר להתעלם ממנה. (בקרוב המתכון). יהיו גם:  גם פודינג אורז בניחוח מסתורי, דייסת אורז של פעם, כדורי אורז איטלקיים ותבשיל אורז עם הפתעות שאפשר תמיד לשנות.


מתכון בסיסי להכנת אורז מושלם

כוס אורז לבן

שתי כוסות מים

כף שמן

מלח פלפל, מעט אבקת מרק עוף

לחמם סיר עם מעט שמן, 

להוסיף את האורז ולערבב. 

להוסיף את המים ולערבב. 

להרתיח.

 להוסיף תבלינים ולערבב. 

להנמיך את האש ולכסות בסיר.

 לבשל בין 15 ל20 דק'.

 עד שרואים חורים קטנים על פני האורז.






אולי יעניין אותך גם: מה אפשר לעשות עם שאריות של גבינה או מה אפשר לעשות עם שאריות של גרגרי חומוס?


"אם ברצונך לאכול ארוחת ערב, אל תעליב את הטבח שלך." 

פתגם עממי סיני

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.