12 Apr
12Apr

אורז עולה אצלנו על שולחן האוכל לפחות פעמיים שלוש בשבוע. 

לא תמיד כל הסיר נגמר. הרבה פעמים נשאר קצת למחר... 

ומה עושים איתו מחר? 

מנת "אורז הפתעות" משדרגת כל מנת אורז למנה של אולם חתונות. יאאמי


אז מה צריך?

כוס או שתיים של שאריות אורז 

(מתכון נהדר לאורז כאן)

הפתעות: 

ההפתעות יכולות להיות מורכבות מירקות, אגוזים ושקדים או בשר

את כל ההפתעות מכינים ממה שיש בבית (הצעות נוספות בסוף המתכון)

אצלנו הכי אוהבים בשר מטוגן עם הרבה בצל, חמוציות, פטרוזיליה ושקדים.

והנה המתכון:

אז מה צריך לעשות?

לקצוץ ולטגן בצל.

להוסיף בשר טחון ולערבב עד השחמה. 

להוסיף שקדים (אפשר פרוסים או חתוכים, עדיף מקולפים)

להוסיף חמוציות ולהמשיך לערבב

פלפל מלח, 

פטרוזיליה קצוצה

מעט רוטב סויה וכרבע כוס מים.

לבשל עוד 10 דק' בערך.

לפזר מעל האורז ולהגיש.

במקום בשר אפשר להשתמש בעוף. (גם אם הוא כבר מבושל)

במקום שקדים אפשר אגוזים, שומשום, גרעינים.

במקום חמוציות אפשר צימוקים או גוג'י ברי או להוסיף כף סילאן למתיקות.

אפשר להוסיף קוביות של גזר או גמבה או תירס או אפונה. (מה שיש)



אולי יעניין אותך גם: אצבעות בטטה או מה אפשר לעשות עם שאריות של תירס?


"החכם מוותר על מה שאין בכוחו לקבל". 

אנונימי

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.