12 Oct
12Oct

לביבות אורז היו בבית כמו הפתעה אחרי בית ספר. מגיעים הביתה, זורקים את התיק בפינה ומגיעים למטבח לראות מה יש לאכול. הלביבות היו עומדות על השיש, ריחניות עסיסיות ובעיקר נוחות לחיטוף... עד ארוחת הצהריים.

אז מה צריך?

שתי כוסות של שאריות אורז מבושל  

(לפעמים יש תוספות באורז המוכן, 

הן מוזמנות להצטרף לבלילה).

1 ביצה

1 כוס קמח

1 כוס חלב 

(אפשר מים אם רוצים לשמור פרווה)

1/2 כוס גבנ"צ מגורדת 

(או גבינה קשה, כלשהי)

1 כוס שמן לטיגון  

(אפשר לחסוך את השמן ולאפות בתנור, 

בתבנית שקעים למאפינס) 

תיבול: אם האורז לבן ואינו מתובל כדאי להוסיף 

כף אבקת מרק עוף, קורט מלח, מעט פלפל.

אפשר לגוון עם קורט אגוז מוסקט או פפריקה אדומה. 

אם האורז כבר מתובל, כדאי להוסיף רק מעט פלפל ומלח. 


מה צריך לעשות?  


לערבב את כל החומרים עד ליצירת בלילה רכה ולא נוזלית.

(אם הבלילה נוזלית כדאי להוסיף קצת קמח, 

אם היא קשה מידי אפשר להוסיף נוזל)

לחמם את השמן על מחבת, בערך סנטימטר עומק. 

לבדוק שהוא רותח. 

לקחת מעט בלילה בעזרת כף,

להיעזר בכף נוספת כדי למזוג את הבלילה לשמן. 

לטגן היטב משני הצדדים,

ולהוציא לקערה עם נייר סופג.

מה צריך לעשות באפייה?

לשמן מעט תבנית שקעים, 

למזוג את הבלילה לשקעים בתבנית, 

לחמם מראש תנור ל180 מעלות 

ולאפות עד שמזהיב וקיסם הבדיקה יוצא יבש 

(בערך חצי שעה)


"אוכל טוב-פירושו מזון המטפטף על הזקן" 

הסופר הבולגרי פנצ'ו קאראסטויאנוף


 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.