החומוס עמוס בחלבונים וסיבים תזונתיים ויכול להוות ארוחה בפני עצמה לכל אוהבי הצמחונות, הטבעונות אבל גם למי שלא. תבשיל החומוס הזה הוא וריאציה של ה"צ'אנה מסאלה" או ה"קארי חומוס הודי", אבל קצת יותר מהיר וגם יותר זמין מבחינת המצרכים. אם יש לך שאריות גרגרי חומוס וכמה תבלינים, זו בהחלט אחת המנות המזינות, המשביעות והטעימות!
אז מה צריך?
כוס חד פעמית של גרגרי חומוס מבושלים
(אם יש יותר, אפשר להכפיל כמויות)
כף שמן צמחי
חצי כוס מים
חצי בצל
שן שום
כף רסק עגבניות או קטשופ או עגבנייה מרוסקת
מעט כוסברה קצוצה.
(טיפ לכוסברה, פטרוזיליה, שמיר, סלרי שתמיד יהיו בבית)
תבלינים, אפשר את כולם או רק את חלקם, לפי הטעם ולפי הזמינות:
רבע כפית פפריקה, רבע כפית גרגרי כוסברה, רבע כפית ג'ינג'ר,
רבע פלפל צ'ילי קצוץ או באבקה, רבע כפית כמון,
רבע כפית כורכום, רבע כפית אבקת קארי, מעט מלח
אז מה צריך לעשות?
לחתוך את הבצל לרצועות ולטגן
לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל
לגרד את הג'ינג'ר ולהוסיף לטיגון
לקצוץ את הצ'ילי ולהוסיף למחבת
להכניס למחבת את כל התבלינים ולתת להם "להיפתח" בשמן
לא לשרוף!
להוסיף את העגבנייה / רסק / קטשופ
לערבב היטב
להוסיף את המים ואת גרגרי החומוס המבושלים,
להרתיח ואז להנמיך את האש
לתת להתבשל 10 דק' בלי מכסה ועל אש נמוכה
להוסיף כוסברה ולכבות את האש
להגיש בצלחת עמוקה
או על אורז חם
"חייב אדם שיאכל על מנת שיחיה ולא שיחיה על מנת שיאכל".
מולייר