את תבשיל החומוס והבשר המרוקאי כמעט כולם מכירים ואוהבים.
מתכון נהדר, חגיגי וטעים.
את המתכון הזה אפשר בשינויים קלים, לעשות משאריות של גרגרי חומוס מבושלים ובשר.
אז מה צריך?
שתי כוסות גרגרי חומוס מבושלים היטב
שאריות בשר מבושל (מצלי שנשאר או אפילו מהחמין של שבת)
חצי כוס מים
כף שמן
בצל
כף כוסברה קצוצה
כף רסק עגבניות / קטשופ / עגבנייה מגורדת
שן שום קצוצה
תבלינים: חצי כפית פפריקה, רבע כפית כמון,
רבע כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף, מלח, פלפל
אז מה צריך לעשות?
לטגן את הבצל עם שמן עד הזהבה
להוסיף שום ותבלינים
להוסיף את רסק העגבניות ולערבב
להוסיף את גרגרי החומוס ולערבב
להוסיף את הבשר המבושל
(אם הוא גוש אז כדאי לחתוך, אם הוא מתובל, זה לא נורא)
להוסיף מים ולהביא לרתיחה
לערבב,
להנמיך את האש
לכסות במכסה
ולבשל על אש נמוכה בערך 15 דק'.
להוסיף כוסברה קצוצה
לכבות את האש.
להגיש עם אורז או פירה
אולי יעניין אותך גם: צ'ילי קון קרנה משאריות, תפניקיות
"בשר הוא הטוב שבירקות"
פתגם צרפתי