27 Dec
27Dec

פסטה מבושלת מוכנה לקבל באהבה כל רוטב אדום שיעטוף אותה. הנה מתכון גמיש במיוחד לרוטב אדום שאפשר להכין בקלילות, 

במהירות, ובלי מאמץ. המצרכים של אחד מהם לפחות, נמצאים כרגע אצלך במזווה.


אז מה צריך?

עגבניות טריות או מרוסקות או רסק עגבניות או קטשופ.

שום, טרי או אבקה או תיבוליות שום.

שמן זית. או שמן או חמאה או מרגרינה. (אבל שמן זית הכי טעים)

עשבי תיבול: פטרוזליה או בזיליקום או טימין, 

או מרווה או זעתר או אורגנו או כולם או בלי.

מלח, פלפל, סוכר.

 פפריקה (לא חובה), בצל (לא חובה)


הערות לפני הכנה:

תמיד מתחילים עם הבצל, אם יש בצל ואם אוהבים בצל. 

הבצל הופך את הרוטב לסמיך יותר ומעט יותר מתקתק.

אז אם מוסיפים בצל למתכון, מתחילים עם מעט שמן וטיגון הבצל עד הזהבה

 ואחר כך מוסיפים את שאר המצרכים.

אם לא מוסיפים בצל לרוטב אז אפשר להכניס את כל המצרכים ביחד.

עם או בלי בצל, המחבת מקבלת מעט שומן לפני הכל.

ועכשיו לעגבניות:

אם יש איזו עגבנייה רדומה או שתיים במקרר 

אפשר לקצוץ אותן ולהכניס למחבת. 

אם אין עגבנייה טרייה אז עגבניות מקופסא. (קופסא אחת קטנה)

אם אין עגבניות טריות או מקופסא אז משתמשים ברסק עגבניות. 

רסק אחד קטן מספיק לכמות של 2-4 מנות פסטה.

ואם אין גם רסק עגבניות (כן, זה יכול לקרות), אז תמיד יש קטשופ.

 5-6 כפות קטשופ לכמות של שתי מנות פסטה.

אם יש רק חצי עגבנייה וכפית רסק עגבניות ושלוק של עגבניות מקופסא 

גם טוב. יש לשים את הכל במחבת.

אין מצב שלא יהיה פה היום רוטב אדום לפסטה!

צריך לזכור שאם משתמשים בקטשופ אז לא צריך להוסיף סוכר במתכון.

לגבי עשבי תיבול:

את המרווה כדאי לשים כמה שניות במחבת עם השמן, 

זה פותח לה את הטעם וזה טעייים!

את שאר עשבי התיבול מומלץ לקצוץ קטן. 

אפשר להשתמש רק בסוג אחד של עשבי תיבול או בכולם יחד 

או בלי עשבי תיבול בכלל למי שלא אוהב.

פפריקה: אם מוסיפים, אז לא יותר מכפית ולבשל יותר זמן.

לא חובה להוסיף, הרוטב אדום וטעים גם בלעדיה.


אז מה צריך לעשות?

מחממים שמן במחבת. 

מוסיפים עגבניות ועשבי תיבול ושום.

מערבבים טוב.

מוסיפים מעט מלח וסוכר (ממש קצת, לפי הטעם)

מערבבים

מוסיפים בין חצי לכוס מים. הבלילה צריכה להיראות כמו רוטב דליל.

מנמיכים את האש ונותנים לנוזלים להתאדות מעט. בערך 10 דק'.

כשהרוטב כבר יותר סמיך טועמים. מתקנים תיבול ומוסיפים פסטה.


תיקונים: 

אם הרוטב דליל מידי אפשר לתת לו עוד זמן להתבשל ולאדות נוזלים.

אם הרוטב סמיך מידי והטעם נורא מרוכז מוסיפים קצת מים.

אם יש טעם חזק של אחד מעשבי התיבול, מוסיפים 

עוד קצת קטשופ / עגבנייה / רסק ומים.


"קשה לחשוב דבר מלבד מחשבות נעימות כשאתה אוכל עגבנייה טרייה מהגינה".

לואיז גריזרד



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.