אז נשארו שאריות של טונה, אם יש גם שאריות ירקות מבושלים
זו כבר הזדמנות נהדרת להכנת קציצות טונה מטוגנות או אפויות
אז מה צריך?
כוס חד פעמית של שאריות ירקות מבושלים
(תפוחי אדמה, פירה, גזר, קישוא, בצל, תירס, ירקות מהסוף של המרק)
חצי קופסת טונה (אפשר גם קופסא שלמה)
כף פטרוזיליה טרייה או יבשה או כוסברה או שמיר - מה שיש
קורט אבקת שום
מעט מלח, פלפל
חצי כוס חד פעמית של פירורי לחם או מצה
ביצה
מעט שמן לטיגון
חצי כפית רוטב סויה או טריאקי
אז מה צריך לעשות?
לערבב את כל המצרכים חוץ מהשמן.
(אם העיסה יוצאת רטובה מידי אפשר להוסיף פירורי לחם)
ליצור כדורים קטנים (בערך 4 גדולים או 8 קטנים)
ללחוץ מעט על כל כדור שיהיה פחוס (שטוח)
אפשר לטגן ב2 כפות שמן על אש בינונית
או להכניס לתנור על חום בינוני (בערך 180 מעלות)
ולאפות עד שמשחים.
(בערך 20 דקות)
"אל תשפוך את המים המלוכלכים כל עוד אין לך מים נקיים."
פתגם הונגרי