24 Dec
24Dec

צ'אטני הוא בעצם ריבה - רוטב - מטבל, שהגיע הישר מהודו. בדרך כלל מכינים מירקות או פירות יחד עם צ'ילי. הטעם חזק ומרוכז, חמוץ, חריף ומתוק. אפשר להכין צ'אטני כמעט מכל פרי או ירק. בדרך כלל אוכלים אותו עם אורז וירקות או עם פיתה הודית דקה. אני אוהבת להשתמש בצ'אטני כתבלין, להוסיף לגבינה או לחמאה ולמרוח על הלחם. אפשר להוסיף אותו כתבלין לבישולים של עוף או בשר, אפשר להשתמש בו לתיבול סלט ירקות חם או קר, אפשר לטעום ולהתפרע, להשתמש בו כמו שמשתמשים בריבה, אבל לזכור שיש לו טעם חזק ופיקנטי.


אז מה צריך?

5 כוסות ח"פ של תפוז סיני שטוף

1 כוס ח"פ סוכר

חצי כפית של פלפל אנגלי בכדורים קטנים

עלה דפנה

חצי כפית קינמון

חצי כפית גרגרי חרדל או גרגרי כוסברה או שניהם.

רבע כפית שבבי צ'ילי אדום מיובשים


אז מה עושים?

חותכים את התפוזונים לפרוסות לרוחב 

(אפשר להשתמש בכל התפוז)

מכניסים לסיר ומוסיפים את הסוכר והתבלינים

מוסיפים כוס ח"פ מים ומערבבים עד רתיחה.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים בערך שעה. 

עד שהמרקם שמתקבל מזכיר ריבה.

מחכים שהכל יתקרר

מועכים בבלנדר ידני

ושומרים בצנצנת זכוכית במקרר

* הצ'אטני יכול להישאר לתקופה די ארוכה בגלל הסוכר. 

אבל כדאי לבדוק מידי פעם מה מצבו לפני שטועמים.


"החיים הם גשר, חצה אותו אך אל תבנה עליו בית"

פתגם הודי

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.