24 Dec
24Dec

התפוזון הסיני שנקרא גם קומקווט מופיע בשיא תפארתו בתחילת החורף. אחרי שאני בוהה בעץ בערך חודש ורואה את הפירות הולכים ומתרבים אני מבינה שיש צורך לעשות משהו... נכון שאלו לא מתכונים לשאריות, אבל אם התפוזונים היו נשארים על העץ?

אז קטפתי מהעץ, וחילקתי לכל מי שאני מכירה ועדיין יש לי עוד מלא. חיפשתי רעיונות למתכונים עם התפוזון הסקסי הזה והנה כמה תוצרים שהצליחו לספק מענה טעים יפה ושווה הכנה. גלגלי תפוזונים מיובשים, קטנים מקסימים וטובים לעיצוב באוכל וגם לריחות נעימים בבית. תפוזים סינים מוחמצים בסגנון פשוט כמו הלימון הכבוש ובסגנון מתפרע עם צ'ילי ותבלינים אקזוטיים. ריבת פלחי תפוזון סיני, כזו שלא הצלחתי למצוא הרבה מידע עליה ברשת אבל יצאה פיגוז. וגם צ'אטני תפוז סיני או צ'אטני קומקווט מתוק חריף משגע מלא תבלינים ומתאים לתוספת בסנדוויצים או בבישולים. יאללה לרוץ לקטוף ולהכין.

ואם לא רוצים לבשל, תמיד אפשר להניח תפוזון קטן בתוך התה. שדרוג בטעם של חורף


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.