הבסיס לכל פשטידה מוצלחת הוא קמח, ביצים, גבינה, כל השאר זה לבחירה. כל ירק ניתן לשלב עם תיבולים ותופסות של גבינה. המגוון אין סופי והטעמים יאאמי.
אז מה צריך?
לפשטידה בגודל אינגליש קייק צריך:
גביע גבינה רכה אחד.
(אפשר לערבב שאריות של קוטג,
גבינה לבנה, גבינת שמנת, ריקוטה)
חצי כוס חלב או שמנת מתוקה או חמוצה
או גביע יוגורט או אשל או גיל
2 ביצים
3 כפות קמח לבן או מלא או כוסמין
חצי כוס גבינה קשה (צהובה, בולגרית, מלוחה)
מלח, פלפל,
3 כוסות ירק מבושל חלקית
הצעות לירקות:
חצי כרוב מטוגן קלות עם בצל
חבילת פטריות טריות או קופסת פטריות,
מטוגנות קלות עם בצל
4 גזרים או 4 קישואים מבושלים
חלקית חתוכים או מגוררים
קופסת תירס
קופסת גזר אפונה
ארבעה בצלים מטוגנים קלות
שתי כרישות מטוגנות קלות
400 גר' ירקות קפואים כמו כרובית, ברוקולי, תרד וכד'
אפשר לערבב סוגי ירקות לפי מה שיש במקרר.
אז מה צריך לעשות?
לטגן או לחלוט את הירקות.
לטרוף את הביצים,
להוסיף את הגבינות, הקמח והירקות
לתבל במלח ופלפל
(אפשר לגוון עם עשבי תיבול, אגוז מוסקט, או מעט אבקת מרק)
להניח בתבנית משומנת
לאפות בחום בינוני 180 מעלות בערך 40 דק'
"אוכל זה בריאות ובבריאות לא חוסכים"
סבתא