מטבלים מתובלים משגעים גבינות לקראת סיום תוקפן,
יכולות לקבל מהפך משמעותי עם תוספות קלות של תבלינים
ניתן לתבל את הסוף של הגבינה הלבנה, הקוטג' גבינת שמנת וגם לבנה.
ניתן לתבל כל אחת בנפרד, וכמובן שאפשר לערבב ביניהן.
למטבלים אפשר להוסיף גם יוגורט, טחינה, שמנת חמוצה
ובעצם כל שארית של מוצרי חלב מלוחים.
(אפשר גם מתוקים אבל אז המטבל מתוק)
דוגמאות מרגשות למטבלי גבינה מלוחים:
גבינת בצל
כמות אחת של גבינה ועשירית כמות של אבקת מרק בצל.
לערבב טוב.
משגע לאירוח עם חטיף או אפילו עם מצה או קרקרים.
גבינת עשבי תיבול
להוסיף עשבי תיבול מסוג אחד או יותר,
יבשים או טריים, קצת מלח.
יופי של ממרח לסנדוויצ'ים.
ממרח גבינה פיקנטי
לערבב גבינה עם פטרוזליה יבשה,
נענע יבשה וקצת פפריקה חריפה.
מושלם לבסיס של טורטייה או נאצ'וס.
ממרח גבינת שום
לערבב שאריות גבינה רכה עם מעט אבקת שום וטיפל'ה מלח
ממרח עירית
לערבב גבינה עם עירית קצוצה ומלח.
ממרח סלמון
לערבב את הגבינה עם שאריות הסלמון המעושן שנותרו בודדות.
ממרח גבינטונה
ממרח נהדר לשומרים על המשקל,
מאד דומה לסלט טונה עם מיונז אבל הרבה פחות קלוריות.
לערבב גבינה רכה עם טונה וטיפה מלח
ממרח גבינה ועגבנייה
לסחוט עגבנייה או שתיים ולערבב בגבינה.
מעט מלח ולנשנש עם גמבה.
מטבלים מתוקים
לערבב גבינה עם קקאו ומעט סוכר - ממרח שוקולד בריאות.
לערבב גבינה עם מעט ריבת תות - טעם של פעם
לערבב גבינה עם מעט מיץ מנדרינה ומעט סוכר - לטבול פתיבר ולהתעלף.
במשך מאות שנים אנשים האמינו שהירח עשוי מגבינה.
כשהאסטרונאים נחתו עליו, הם מצאו שהוא רק סלע קשה.
מעניין, כי זה מה שקורה גם כשמשאירים גבינה בחוץ.
ג'ק הנדי מתוך הספר "מחשבות עמוקות"