פאי הרועים הגיע מאנגליה וסקוטלנד. מאכל מנחם, ביתי וטעים שאפשר להכינו במגוון טעמים. המנה התבססה על שאריות בשר ותפוחי אדמה כבר בימי הביניים כשעוד לא היו אפשרויות אחסון בקירור כמו היום. באנגליה הוא מוגש גם במסעדות גורמה וגם בפאבים השכונתיים. הבסיס הוא בשר טחון לא משנה איזה, ומעליו שכבת פירה עסיסית. הכל נאפה יחד ומעלה אדים וריחות מגרים.
אז נשאר הרבה פירה? הנה הוא הופך לפאי רועים..
אז מה צריך?
לפחות 3 כוסות ח"פ של פירה
3 כוסות בשר טחון מטוגן עם בצל ושום.
כף קמח
פירורי לחם (לא חובה)
מעט שמן
מה צריך לעשות?
מועכים היטב מחדש את הפירה עם מעט מים חמים וכף שמן.
(אפשר עם חלב)
מחלקים לשתי קערות שוות
חלק אחד מסדרים היטב על תבנית ח"פ של אינגליש קייק.
מוסיפים כף קמח לתערובת הבשר המוכנה תוך כדי חימום.
מפזרים את מלית הבשר מעל שכבת הפירה בתבנית.
מעל שכבת הבשר מסדרים יפה את כמות הפירה הנותרת.
בעזרת מזלג אפשר ליצור פסים
ומעל שכבת הפירה אפשר לפזר מעט פירורי לחם עם שומשום
ולטפטף קצת שמן זית
להכניס לתנור בחום בינוני בין חצי שעה ל45 דק'.
(ואם יש רק כוס אחת של פירה?
מחלקים את כל המצרכים לשליש... מה הבעיה?)
יאמי
"אוכל בריא עושה אותי חולה"
קלווין טרילין