פירה נימוח, ספוג חמאה עם קצת בצל מטוגן, יש יותר טעים?
אבל אותו פירה של אתמול הוא כבר לא החגיגה החושית היום.
אז מה אפשר לעשות עם השאריות?
וואו מלא דברים טעימים והפתעות. אפשר להכין קרוקטים כמו של פעם (זה תמיד טעים). אפשר להכין פאי רועים, אפשר להשתמש בשאריות למילוי בורקס, בוריק, וכל בצקנית שעולה על דעתך. אפשר להכין מקושקשת מפנקת או פשוט להוסיף לתערובת הקציצות לריכוך והגדלת הנפח.
מתכון הכנה לפירה פשוט וטעים
אז מה צריך?
5 תפוחי אדמה
מים חמים
מעט מלח
חמאה או מרגרינה
בצל
מעט שמן
חלב (אפשר לוותר אם רוצים פרווה).
מה צריך לעשות?
לחמם סיר עמוק עם מים ולהרתיח
להוסיף מעט מלח למים
לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לחתיכות בינוניות
להכניס את תפוחי האדמה למים הרותחים
לבשל עד ריכוך
לסנן את המים להוסיף חמאה / מרגרינה / חלב ומעט מלח
למעוך את התפ"א למחית רכה
אפשר לטגן בצל ולפזר מעל או אפילו לערבב לתוך הפירה.
"הרעב הוא התבלין הטוב ביותר".
סבתא