08 Dec
08Dec

סלט טרופי צבעוני, מתכון מפתיע ומרענן לאירוח, משאריות בטטה


אז מה צריך?

בטטה אחת בינונית

מנגו אחד בינוני

חבילה של עלי בייבי / חסה ערבית / חסה עגולה / עלי תרד בייבי. 

או שאריות של כל הירוקים שיש לכם, בכמות של קערת סלט.

קומץ עלי כוסברה

חצי לימון

חצי כוס ח"פ של שמן זית

חופן אגוזים / שקדים / בוטנים / צנוברים 

או כל סוג פיצוחים אחר שנשאר במקרה.

(גם ה"מנצ'יס" הכתומים האלו מאורז ובוטנים מצופים פיקנטיים - מתאים)

חצי כפית שום כתוש או אבקת שום או שן שום.

מלח, פלפל

כף סילאן / דבש / סוכר חום

כפית סויה

רבע כוס מיץ תפוזים (אפשר גם כפית של פריגת עם קצת מים)

 אז מה צריך לעשות?

הכנת הבטטה:

לחתוך את הבטטה לריבועים של סנטימטר. 

לערבב בקערה עם רבע כוס שמן זית, מלח, שום 

ולאפות ב200 מעלות עד שמשחים. לקרר

(אם יש בטטה מוכנה, אפשר לדלג על השלב הזה) 

הכנת הרוטב:

לערבב בקערה רבע כוס שמן זת,

 מיץ מחצי לימון, מיץ תפוזים,

 כף סילאן או דבש או סוכר חום, 

רוטב סויה, כוסברה קצוצה.

 להכניס לקערת הסלט את

העלים הירוקים, 

המנגו והבטטה. לערבב היטב עם הרוטב 

ולפזר את האגוזים.

לגיוון: אפשר להוסיף אבוקדו, עגבניות שרי. בצל סגול טרי, גבינה מלוחה


"את עינך פקח במהירות ואת פיך – באיטיות." 

פתגם סיני

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.