סלטוסטונה זו ארוחה מלאה טעימה ומזינה.
נשארו בקופסת הטונה כמה כפיות ולא בא לך לזרוק? או לשמור במקרר?
צ'יק צ'ק של סלט וסיימת את הקופסא. אין מצב שיישארו לך שאריות...
אז מה צריך?
שאריות טונה
2 פרוסות גבינה צהובה (גבנ"צ)
4 פרוסות לחם (לא חשוב איזה, אפשר גם פיתה או לחמניה, אפשר גם מאתמול)
ירקות לסלט, איזה שיש.
(מלפפון, עגבנייה, פלפל, חסה, עלים ירוקים, קולורבי, גזר, תירס, זיתים)
שמן זית, מלח, פלפל, לימון, מעט אבקת שום או שום טרי מגורר.
אפשר גם חמאה, אפשר גם קצת זעתר אם יש.
אז מה עושים?
מכינים טוסט מהלחם הטונה והגבנ"צ.
מורחים את הלחם משני הצדדים במעט שמן זית או חמאה
וזורים מעט אבקת שום או שום כתוש.
חותכים את הירקות לסלט ומתבלים בשמן זית מלח לימון פלפל. אפשר להוסיף זעתר.
כשהטוסט מוכן חותכים לריבועים בגודל אחיד ואכיל.
מפזרים מעל הסלט ומערבבים. הטוסט סופג את הטעמים של הסלט.
זהירות: לפעמים הטוסטונים נעלמים לפני שמגיעים לסלט...
תוספות לשדרוג: גבינה בולגרית או כדורי מוצרלה בטוסט או בסלט
ביצה קשה
"יש אנשים שבידם אפילו זבל (שאריות) הופך לזהב."
פתגם הונגרי