תפוחי אדמה ונקניקיות זה לא השילוב הכי בריא בעולם אבל מה זה טעים. ביום חורף קר, עם שאריות של תפוחי אדמה וכמה נקניקיות שנרדמו במקרר אפשר להרים ארוחת מלכים בניחוח הונגרי בכלום עבודה וזמן.
אז מה צריך?
תפוח אדמה אחד מבושל
שתי נקניקיות
חצי בצל
כף שמן צמחי
כפית רסק עגבניות או כף קטשופ
מלח
פלפל
חצי כפית פפריקה
מעט מים בערך חצי כוס
אז מה צריך לעשות?
לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן
לחתוך את הנקניקיות לפרוסות עבודות או דקות, איך שאוהבים
להוסיף את הנקניקיות למחבת
לערבב ולתת להן לקבל צבע יפה
לחתוך את תפוח האדמה המבושל לקוביות
להוסיף למחבת ולערבב בעדינות שלא ימעכו.
להוסיף מים ותבלינים, להרתיח ולהנמיך את האש.
לבשל בערך 10 דק'
גיוונים:
אפשר להוסיף עוד שאריות של ירקות מבושלים לתבשיל אם יש
כמו שעועית, אפונה, גזר, כרוב, שעועית ירוקה וכד'
אפשר להוסיף פטרוזיליה
אפשר להגדיל כמויות לפי מספר תפוחי האדמה שיש.
אם יש שני תפוחי אדמה מכפילים כמויות.
"השבע לא מבין את הרעב"
פתגם הונגרי