מי אמר שרק לימון גמדי אפשר לכבוש? בדיוק כמו הלימון הגמדי,
כך התפוז הסיני אוהב חומץ, מלח ואפילו קצת חריף.
אז הנה שתי אופציות לכבישת תפוז סיני כתום כתום
אז מה צריך?
צנצנת מעוקרת
(להכניס למיקרו כשהיא ריקה ונקייה לשתים שלוש דקות)
תפוזים סינים למילוי הצנצנת
מלח גס בערך חצי שקית
תפוז רגיל או לימון רגיל או אשכולית.
תבלינים: שום טרי בערך 4 שיניים חתוכות לרבעים,
פלפל צ'ילי אחד אדום ולא גדול, חתוך לרצועות
חצי כפית פפריקה מעושנת
(לא חובה אבל מוסיף טעם מיוחד)
תוספות אפשריות נוספות לפי הטעם: גרגרי כוסברה,
גרגרי פלפל אנגלי, עלה דפנה, גרגירי הל, גרגרי כמון, כוכב אניס
מעט שמן זית.
אז מה עושים?
ראשית יש לשטוף את התפוזונים ולחלוט אותם
במים רותחים. אחרי רתיחה לזרוק את המים
ולחלוט שוב במים חדשים. אחרי שתי
חליטות מחכים קצת שיתקרר
ואז יש לחרוץ את התפוזונים.
חתך אחד קטן או שניים בקצה של כל תפוזון
מכאן יש שתי אופציות
האופציה הראשונה היא הקלאסית:
לכסות את התפוזונים במלח גס.
להכניס לצנצנת עם המלח.
לאטום את הצנצנת ולתת לתפוזונים לשבת
במשך שבועיים בלי לפתוח.
אפשר לראות שמיום ליום הצנצנת מתמלאת נוזלים שניגרו
מהפרי. אחרי שבועיים אפשר לאכול.
זה מתכון בסיסי. אחרי שמוכן אפשר בהגשה לקצוץ,
להוסיף שום ופפריקה ויש ממרח טעים.
האופציה השנייה:
לפזר הרבה מלח גס על התפוזונים.
להכניס לצנצנת. להוסיף צ'ילי, ותבלינים
ומיץ מתפוז או לימון או אשכולית. (בערך עד חצי הצנצנת)
אחר כך להוסיף מים חמים עד הסוף.
מעל הכל למזוג מעט שמן זית.
הוא שומר על הכל מהתחמצנות.
לחכות שבוע לפחות.
בימים אלו של החורף, אפשר לשמור מחוץ למקרר.
"העץ בעל העלים הרבים ביותר לא בהכרח יפיק מלא פרות" פתגם ברזילאי