אין על שקשוקה. הארוחה הכי ישראלית שיש. מי לא אוהב שקשוקה?
כל אחד מכין שקשוקה בצורה קצת שונה.
הבסיס של השקשוקה הוא עגבניות וביצים.
ועכשיו דמיינו שיש לכם גם תפוחי אדמה עסיסיים שנותנים עוד נפח לשקשוקה הרגילה, שווה לנסות, וכל כך קל.
אז מה צריך?
הבסיס לשקשוקה: שתי עגבניות חתוכות דק (אפשר מקופסא)
פלפל אדום (לא חובה)
פלפל ירוק חריף (לפי הטעם)
שתי שיני שום קצוצות
כף שמן צמחי
חצי כפית פפריקה אדומה, מלח, פלפל, טיפונת סוכר
כף קטשופ או כפית רסק עגבניות מעורבבת בחצי כוס מים חמים
או
כוס מטבוחה מוכנה
התוספות: כוס שאריות תפוחי אדמה חתוכים לריבועים קטנים
2-4 ביצים
אז מה צריך לעשות?
לחמם שמן במחבת
להוסיף את הפלפלים ולטגן מעט
להוסיף את העגבניות והשום ולהמשיך לערבב
להוסיף את התבלינים
להוסיף את הרסק עם המים ולהגיע לרתיחה
להנמיך את האש
להוסיף את שאריות תפוחי האדמה
לחמם טוב טוב ולערבב בעדינות
להוסיף את הביצים בזהירות בתוך התערובת
לכסות במכסה
מוכן כשרואים שהחלבון של הביצה לבן והחלמון התקשה מעט
אם מכינים עם "מטבוחה" אז:
שופכים את ה"מטבוחה" למחבת, מחממים טוב
מוסיפים את שאריות תפוחי האדמה
מחממים ומערבבים בזהירות
מוספים את הביצים
מנמיכים את האש ומכסים במכסה, בערך 5 דקות.
"הזלילה מרוקנת את הכיס."
פתגם גרמני