10 Apr
10Apr

שקשוקת שאריות יכולה להיות ארוחה מזינה טעימה וקלה להכנה. והכי כיף: רק ממה שיש בבית


אז מה צריך?

בצל אחד קצוץ

 ירקות שנרדמו במקרר, כמו: עגבנייה, קישוא, חציל, בטטה, פלפל, גמבה, תרד,

מעט שמן לטיגון

ביצים

2 כפות קטשופ או כף רסק עגבניות (לא חובה)

מלח / פלפל / שום


אז מה צריך לעשות?

לטגן מעט את הבצל עד הזהבה

לחתוך את הירקות לגודל אחיד בערך 1 ס"מ

להוסיף את הירקות למחבת ולערבב

כשהירקות מתקרמלים (משחימים מעט בצדדים)

אפשר להוסיף, מעט קטשופ או רסק עגבניות ומעט מים (לפי העין)

להרתיח ולהוסיף, ביצים ותיבול.

את הביצים ניתן להוסיף בשתי צורות:

אפשר לפתוח את הביצה מעל המחבת ולהניח כאשר החלמון באמצע והחלבון מסביב.

או

שאפשר לערבב מעט את הביצים ולשפוך למחבת ואז לתת עוד ערבוב

לאחר הוספת הביצים יש להנמיך את האש ולכסות במכסה.

לבשל בערך 5-10 דק'.


תוספות: אפשר לפזר גבינות יבשות או עשבי תיבול

אולי יעניין אותך גם: שקשוקה פרנצ' טוסט, פודינג לחם


"לך לכיכר העיר לבקש עצה, לך לביתך ועשה כרצונך." 

פתגם איטלקי

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.