כל המצות שנשארו מפסח הן אוצר לבישולים שיבואו אחר כך, וחומר גלם נהדר ונוח, בעיקר לפשטידות.
בשילוב ירקות וגבינות זה גם ממש מפנק. אפשר לשלב גם בשר, ובעצם כל אוכל שנשאר. (ככה זה פשטידות).
אז מה צריך?
8 מצות מושרות בתוך קערה עם מים
שתי כוסות ח"פ של ירקות מטוגנים עם בצל
(תרד, פטריות, כרובית, ברוקולי, עגבניות, בטטה)
אפשר להשתמש בתערובת ירקות או בסוג אחד בלבד
שתי כוסות ח"פ של גבינה קשה מגוררת.
אפשר להשתמש בכל סוג שנשאר במקרר ואפשר לערבב כמה סוגים.
4 ביצים
מלח ופלפל
כפית אבקת שום או שום כתוש
חצי כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
חצי חב' חמאה(100 גר')
שמן זית או כל שמן אחר לשימון התבנית
אז מה צריך לעשות?
ראשית, לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לסנן ולסחוט בעדינות את המצות
לפורר / לחתוך לחתיכות קטנות
בעזרת הידיים, את המצות לתוך קערה.
להוסיף את הירקות, הגבינות, הביצים והתבלינים
לקערה ולערבב היטב.
לשמן תבנית ח"פ בינונית או גדולה.
לפזר את התערובת בתבנית ולפזר קוביות חמאה מעל הכל.
אופים בערך 50 דק' או עד שמזהיב.
למראה חגיגי או מפנק יותר, אפשר להוסיף
גבינה צהובה מגוררת לקראת סוף האפייה.
יאאמי
"ככל שהגבינה חשובה לך יותר, כך אתה רוצה יותר להחזיק בה" / מתוך מי הזיז את הגבינה שלי - ספנסר ג'ונסון
אולי יעניין אותך גם: מה עושים עם שאריות של טונה או שניצל דקדק משאריות פסטרמה