12 Apr
12Apr

בעבר הייתי מוצאת את עצמי הרבה פעמים "תקועה" באמצע בישול כי גיליתי שחסר לי אחד מעשבי התיבול שמוסיף את הטעם המיוחד הזה שלו. עם הזמן למדתי להקפיא עשבי תיבול טריים וקצוצים כדי שתמיד יהיו לי במקרר (כאן יש הסבר מלא). אבל במקרר תמיד יש לי צנצנת של תערובת כל עשבי התיבול הטובים יחד עם הרבה שום ושמן זית. אני קוראת תערובת "פסטו לתיבול" והוא משדרג כל מנה, בעיקר כשאני רוצה לשדרג אותה אחרי יום יומיים במקרר. אז ככה אני עושה את צנצנת הקסמים שלי

אז מה צריך?

חופן גדול (להחזיק בשתי הידיים)

מכל עשבי התיבול שאוהבים - טריים.

נענע, פטרוזיליה, טימין, זעתר, מרווה, 

אורגנו, סלרי, רוזמרין, בזיליקום

4-6 שיני שום לפי הטעם

כוס שמן זית איכותי

מעט מלח


אז מה צריך לעשות?

יש לשטוף היטב את עשבי התיבול

לקלף את השום

לקצוץ הכל יחד במעבד מזון או בשייקר

אני אוהבת להשתמש בכלי קטן שיש לו סכין קטנה 

כמו של מעבד מזון ומכסה 

שממנו יוצא חוט ומושכים חזק 

כדי לסובב את הסכין. זה יוצא הכי טוב (לא יודעת מה שמו)

לאחר קיצוץ דקדקדק

יש לשמור בכלי סגור במקרר. 

מחזיק עד שבועיים במקרר, אבל נגמר הרבה לפני


אולי יעניין אותך גם: מה אפשר לעשות מתפוזים סיניים שנשארו על העץ או ממרח חומוס אישי.


"אתה דומה לאחיך כמו שני עלים של נענע". 

מתוך "חגיגה בסנוקר" 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.