אצלנו בבית אוהבים למעוך. אם קיבלנו צלחת של קציצות, תפוחי אדמה וסלק, או תפוחי אדמה גזר ושעועית ברוטב עגבנויות, קודם כל עשינו קווץ' (מעכנו במזלג) ועירבבנו הכל יחד... לא נשמע ולא נראה טוב, אבל... איזה טעיםםםם
אז מה צריך?
אפשר להשתמש בבטטה / תפוח אדמה / גזר/ סלק / שורש סלרי / שורש פטרוזיליה. או בחלקם או בכולם. מה שיש בבית. אם הם יושבים בצד ומחכים לגואל: פשוט לבשל את כולם ביחד במים רותחים עד שהכל מתרכך.
אם יש כבר שאריות של בטטה או כל ירק שורש אחר מוכנים, פשוט למעוך הכל במזלג לקבלת מרקם גס, או במעבד מזון לקבלת מרקם עדין ורך.
אז מה צריך לעשות?
לאחר המעיכות, מומלץ להוסיף מעט מלח וחמאה או חלב המרככים את העיסה ומוסיפים טעם צרפתי מעודן. ניתן להוסיף שמן זית אם רוצים להגיש פרווה.
והכי טעים לטגן בצל עד השחמה ולפזר מעל...
"כשאדם עם רצון נבלם בדרך אחת, הוא יכול לנסות דרך אחרת."
פתגם סיני