מי לא זוכר את סלט תפוחי האדמה משנות השבעים? עד היום בהרבה בתים הסלט הזה מוגש ברוב הוד והדר ומיונז, אל שולחן השבת והחג. אז אם נשארו שאריות של תפוחי אדמה מבושלים, תמיד אפשר עם קצת נוסטלגיה לשדרג לסלט שיודע לעשות את העבודה.
אז מה צריך?
כוס שאריות תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לריבועים קטנים
4 כפות מיונז
1-2 ביצים קשות חתוכות לריבועים
שני מלפפונים חמוצים
מלח פלפל
מעט מהמיץ של המלפפונים החמוצים
אז מה צריך לעשות?
לתוך קערה בעלת גודל מספיק יש להעביר את תפוחי האדמה
המבושלים החתוכים, ואת הביצים הקשות החתוכות.
את המלפפונים החמוצים יש לחתוך קטן קטן ולהוסיף לקערה
לשפוך מעט ממי המלפפונים החמוצים שבקופסא (בערך כף)
להוסיף מיונז, מלח ופלפל ולערבב בעדינות
לשמור במקרר ולא לזלול הכל לבד...
תוספות: אם יש קופסת שימורים של אפונה וגזר
אפונה וגזר של סנפרוסט (מבושלים), אפשר להוסיף חצי כוס
לסלט. זה מוסיף יופי, טעם וויטמינים.
"המאכל המסוכן ביותר הוא עוגת חתונה."
פתגם אוסטרי