13 Dec
13Dec

משה לא תיאר לעצמו שיהפוך לאחד המאכלים האהובים ביותר על ילדים כמו גם על מבוגרים, כששט לו בתיבה על נהר הנילוס במצרים. הוא בטח לא דמיין שנכין לו תיבה ממצות והוא עצמו יהפוך באופן סמלי לנקניקיה עסיסית שאפשר לנשנש בתיאבון. אבל הנה, גרסה כשרה לפסח של "משה בתיבה" שמכינים בדרך כלל מבצק עלים ובתוכו נקניקיה. גרסה שאפשר בהחלט לאכול גם אחרי פסח משאריות המצות של החג



אז מה צריך?

3 מצות

6 נקניקיות מבושלות

או 6 אצבעות גבינה 

או 6 אצבעות טופו שהושרו במרינדה

1 ביצים

מלח / פלפל

מעט שמן לטיגון


אז מה צריך לעשות?

להרטיב היטב את המצות, לעטוף במגבת 

ולהמתין בערך רבע שעה.

לאחר ההמתנה המצות לחות וניתן לעבוד איתן בקלות.

חוצים כל מצה לחצי. 

מניחים לרוחב המצה נקניקיה / גבינה / טופו ועוטפים אותה במצה.

נוצר גליל מצה ובתוכו נקניקיה או אצבע גבינה או אצבע טופו.

טורפים את שתי הביצים בקערה ומתבלים במלח ופלפל. 

אפשר להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם (תערובות)

מחממים שמן במחבת בערך חצי ס"מ גובה.

טובלים את גלילי המצות בביצים היטב ומכל הצדדים.

ומטגנים עד הזהבה.



"כאשר אתה עוקף את פחדך, אתה מרגיש חופשי." / מתוך מי הזיז את הגבינה שלי - ספנסר ג'ונסון



אולי יענייך אותך גם: ממרחים ומטבלי גבינה משאריות או מה אפשר לעשות עם שאריות חמין

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.