גם בפסח, המאכל הבינלאומי האהוב על כולם היה ויישאר פיצה. נכון שהבצק הנימוח והעסיסי הוא חלק משמעותי בתוך אהבה הגדולה שלנו לפיצה, אבל ה"מצפיצה" הזו מזכירה לנו את הטעם המשובח, הרוטב האדמדם וגבינה המוקרמת. יש לה את זה...
אז מה צריך?
שתי מצות (מנה לאחד)
חצי כוס ח"פ של רוטב אדום (מתכון כאן)
כוס ח"פ גבינה קשה מגוררת
(צהובה, מוצרלה או כל גבינה טובה אחרת)
עשבי תיבול או פסטו עשבי תיבול ושום (מתכון כאן)
מעט מים
אז מה צריך לעשות?
לפיצה במיקרו:
מרטיבים את המצות ומניחים על מגבת נקייה.
מרכיבים את המנה:
מניחים מצה אחת על צלחת
מפזרים חצי מכמות הגבינה המגוררת על כל המצה
מניחים מעל הגבינה עוד מצה
מורחים רוטב אדום ומעט עשבי תיבול
ומפזרים את הגבינה שנשארה
(אפשר לפזר מעל הגבינה זיתים / תירס / טונה / בצל מטוגן)
מכניסים את הצלחת למיקרו ל2 דקות.
הפיצה מוכנה!
אפשר גם פיצה מטוגנת:
(צריך להוסיף ביצה ושמן)
מעל מצה רטובה מורחים את הרוטב ומפזרים את כל הגבינה
סוגרים במצה נוספת
טובלים בביצה ומטגנים
חלום...
אפשר גם פיצה בתנור:
מכינים מצבריי (מתכון פה)
מורחים רוטב אדום על המצבריי המוכן
מפזרים גבינה מגוררת ומכניסים לתנור ל5 דק'
יאמי.
אולי יעניין אותך גם: בצק לפיצה משאריות גבינה או מה עושים עם שאריות תפוחי אדמה
"שבכל הלילות אין אנו מטבילין אפילו פעם אחת"
מן ההגדה