12 Nov
12Nov

נשאר תפוח אדמה מבושל ואין לך מה לעשות איתו? 

הרעב מתגנב ויש רק תפוח אדמה אחד בסלסלה?

שתי דקות ויש לך מנת גורמה כמו במסעדה, של שנות ה-90... אבל עדיין טעים!


אז מה צריך?

תפוח אדמה מבושל, או תפוח אדמה לא מבושל

פרוסת גבינה צהובה

שתי כפות שמנת רגילה או מתוקה

שום (טרי קפוא או אבקה)


אז מה עושים?


ראשית יש לוודא שתפוח האדמה מבושל היטב.

שתי דקות במיקרו עושות את העבודה.

(לעטוף את תפוח האדמה בנייר מגבת ולהכניס למיקרו)

לאחר שהתפוח בושל בוודאות, חוצים אותו לאורכו

כעת יש שתי פרוסות של תפוח אדמה על הצלחת

מוזגים כף שמנת על כל פרוסה

מגרדים גבינה צהובה על כל פרוסה

מפזרים מעט שום כתוש או אבקה

מלח פלפל

מכניסים לתנור חם לשתי דקות או למיקרו לחצי דקה

אפשר לגוון עם שאריות שיש במקרר כמו למשל:

פרוסת סלמון מעושן או טונה  (להניח תחת הגבינה הצהובה) 

לפזר עשבי תיבול כמו עירית קצוצה או פטרוזיליה או בזיליקום

אפשר להתפרע עם מעט אגוז מוסקט מעורבב בשמנת 

או רבע כפית אבקת מרק בצל / פטריות

גרגרי תירס מעורבבים בשמנת


"אלוהים נותן את החיטה אבל אינו אופה את הלחם." 

פתגם אוסטרי

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.