05 Aug
05Aug

בימות הקיץ החמים, אין כמו לשתות מים. הכי טוב, הכי מרענן והכי דיאטטי. לפני שבוע חתכתי אננס ונשארו לי כמה חתיכות שלא יצאו לי בדיוק כמו שרציתי, אבל האננס היה כל כך יקר וחבל לזרוק... אז הכנסתי את שאריות האננס לקנקן מים והוספתי קרחונים. וואו, יצא מושלם. גם טעים, גם בריא וגם מצטלם נהדר. אז עשיתי ניסיונות נוספים והנה כמה מהמוצלחים שבהם


אז מה צריך?

הרעיון הכללי הוא להשתמש בשאריות שממש חבל לזרוק. 

למשל: כמה ענבים אחרונים שעל ענף, 

התפוח האחרון על המדף במקרר, 

מלפפון / סלק / עגבנייה / גזר / שומר או כל ירק גלמוד עם טעם נהדר

גם אפרסק או שזיף שנותר בדד 

או שתי חתיכות אחרונות של האבטיח 

או הפירות יער שנשכחו במקרר. 


אז מה עושים?

ממלאים קנקן מים ומשדרגים עם קרח

מוסיפים חתיכות של פרי או ירק

אפשר להוסיף עשבי תיבול רעננים

וגומעים בהנאה.

בדרך כלל ניתן לשמור עד יומיים במקרר


רעיונות שהצליחו לי:

מלפפון חתוך לפרוסות 

(אפשר רק חצי אם זה מה שיש)

צרור נענע טרייה (אפשר בלי)

---

3 ליצ'י מקולפים שנשארו מקופסת שימורים שפתחתי

(כמובן שאפשר גם טריים)

נשארו לי גם מעט נוזלים מהקופסא והוספתי למים.

---

שתי חתיכות אבטיח ושזיף סגול (מקומט)

השזיף התנפח במים אבל יצא מוששש

---

תפוח - פרסתי אותו לפרוסות עגולות כמו לימון

הוספתי מקל קינמון

שמרתי יום שלם במקרר

----

חצי תפוז פרוס לעיגולים

שומר שלם חתוך לרצועות דקות

אפשא להוסיף נענע

חלום בטעם אניס פירותי

---

עשרה ענבים

ועשרה תותי עץ שחורים 

שמצאתי על עץ בגינה של חברה

גם כאן הנענע מוסיפה המון

אני הוספתי גם לואיזה

---

זהירות זה למתקדמים:

5 עגבניות שרי חצויות

שלושה מקלות כרפס דקים

אפשר להוסיף גם את העלים של הכרפס

טפטוף אחד קטן של טבסקו

(כל מה שטעים בבלאדי מרי אבל בלי האלכוהול)

---

חצי סלק שנח כבר שבוע במקרר

פרוס לפרוסות דקות

לא צריך יותר מזה, אוהבי הסלק יגלו משקה מופלא

אפשר להוסיף פלח תפוז

אפשר להוסיף מקלות גזר ופרוסת תפוח

---

נקטרינה מושקעת פרוסה לרבעים

כמה עלי גרניום ריחניים

ומלא קרח


יאאאמי


אולי יעניין אותך גם לאסי משקה יוגורט משאריות או מה אפשר לעשות משאריות תירס?


"מי שעובד קשה, קוטף את הפירות"

אמא




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.