12 Apr
12Apr

הפסח עובר והמצה נשארת. מי אמר שרק בפסח אפשר לאכול אותה? המצות קראנצ'יות, פחמימתיות מקבלות חומרי גלם נוספים בשמחה והן נשמרות היטב גם אחרי החג. אין שום סיבה לזרוק (ובטח לא לשמור לשנה הבאה...) קבלו כמה מתכונים ששווה להכין גם כשהלחם והקמח כבר חוזרים. המצות נהדרות למילוי, מצה ממולאת בבשר טחון או בתפוחי אדמה, הן טעימות בטיגון ממש כמו פרנצ'טוסט על בסיס מצה. אפשר להכין מהן מצפיצה, פשטימצה , לזניית מצות משובחת וכמובן משה בתיבה. (בכל זאת יציאת מצרים..)

מהמצות שנשארו אפשר להכין קינוחים מתוקים משגעים כמו מצה מקורמלת, פיצוחי מצה או עוגת מצות שוקולד עשירה. אז מה אם כבר עוד מעט יום העצמאות...

וממה שנשאר תמיד אפשר להכין פירורי מצה. 


אולי יעניין אותך גם: מה אפשר לעשות עם שאריות של לחם או קציצות טונה משאריות טונה


"מצה זו שאנו אוכלים, על שום מה?"

מן ההגדה

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.