13 Dec
13Dec

חורף, גשם, ריח של קור באוויר, ומה יותר משמח מהחמין של שבת? אז לקראת שבת כל המטבח עובר לדום ומתחילים בהכנות, סוגרים את בשר, מבשלים את הביצים, משרים את השעועית והחומוס, מתבלים את החיטה והאורז, ממלאים את הקישקע, צרים קציצות "קוקלה", מכינים ראשי שום ובצל וכל אלו נכנסים בסדר מופתי לסיר החמין שיהביל על הפלטה או בתנור לאורך כל הלילה ויפיץ את ניחוחות החורף בתוך הבית. ובשבת עורכים שולחן, מסדרים את הסלטים, מוסיפים כסאות לאורחים ואוכלים עד שמתפוצצים. ומה עם מה שנשאר? מה עם החיטה הטעימה כל כך? אז אפשר להכין ממנה סלט בריאות מרענן. ומה עם תפוחי האדמה שנשארו והביצה? נכין סלט תפוחי אדמה ומיונז בניחוח שבת. ואם נשאר בשר ושעועית? מרק חורפי בטעם של יום ראשון יופיע על כנפי הדמיון. ומה לארוחת הבוקר? מתכון של ארוחת בוקר אנגלית משאריות חמין אמיתי חי וקיים.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.