14 Oct
14Oct

הלחמניות הכי קלות וטעימות ever

אין צורך במיקסר ובטח לא שעות התפחה. מערבבים הכל ומכניסים לתנור



אז מה צריך?

1 חב' קמח אוסם 

או 3 וחצי כוסות קמח רגיל עם 1 שקית אבקת אפיה

חצי כוס שמן צמחי או 60 גר' חמאה מומסת

250 גר' (גביע) גבינה רכה

 (גבינה לבנה, קוטג', שאריות יוגורט או שמנת חמוצה גם יתאימו)

250 ג' גבינה קשה 

(צהובה, בולגרית, פרמזן, מלוחה, צפתית...)

2 ביצים

תבלינים לבחירה לפי הטעם:

 פפריקה מעושנת, פטרוזיליה יבשה, אבקת שום, 

אבקת מרק בצל (כף) מלח פלפל

קומץ - שומשום / שומשום שחור / מלח גס / קצח


אז צריך לעשות?

לגרד את הגבינות הקשות

לערבב את הביצים

להמיס את החמאה

לערבב את כל החומרים

ליצור כדורים (בין 10-15 תלוי בגודל)

להניח על נייר אפייה

לפזר שומשום או משהו אחר שאוהבים

לאפות בחום בינוי - 180 מעלות בערך 25 דק'.

מוכן כשרואים שזה זהוב מלמעלה ומלמטה

שדרוגים:

אם נשארה עוד גבינה קשה, 

לחתוך קוביות ולהכניס "הפתעה" בתוך הכדור. 

הפתעות נוספות יכולות להיות 

זית ירוק או שחור, פטריה, או תירס.


לחמנית גבינה בטעם פיצה: 

אפשר להוסיף 2 כפות רסק עגבניות 

או קטשופ לתערובת עם כפית שטוחה 

אבקת שום ועשבי תיבול לפי מה שיש.


אם אין לחם תאכלו פשטידות

אמא



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.