זה שפסח כבר עבר, לא אומר שאי אפשר להכין את לזניית המצות המשגעת הזו. נשארו מצות מפסח? הלזניה הזו תשגע אתכם גם בשבועות
אז מה צריך?
4 מצות (לארבע מנות)
שתי כוסות רוטב אדום (מתכון כאן)
שני גביעי קוטג' או גבינה לבנה. ( או רוטב לבן)
כוס ח"פ גבינה צהובה מגוררת
רבע כוס שמן זית
תוספות לבחירה (אפשר בלי)
חציל מטוגן
תרד חלוט
כוס ח"פ גבינה בולגרית
פטריות טריות או מקופסא
ברוקולי חלוט
אז מה צריך לעשות?
יש להרטיב היטב את כל המצות לעטוף במגבת נקייה.
להכין את רוטב העגבניות.
הרכבת הלזניה:
לשמן מעט תבנית מתאימה
להוסיף לתבנית מעט (בערך רבע כוס ח"פ) מים
להניח מצה ולמרוח שליש מכמות הרוטב
להניח על הרוטב חצי מכמות התוספות שאוהבים
ושליש מכמות הגבינות הלבנות
לפזר שליש מכמות הגבינה הצהובה המגוררת
כך להמשיך עוד קומה
מעל המצה השלישית יש למרוח את הרוטב האדום
הגבינה הלבנה ומעל כמות יפה של גבינה צהובה מגוררת.
לעטוף היטב את התבנית בנייר כסף
להכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות
לאפות בערך 20 דק'
אחרי 20 דק להוריד את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עד הזהבה.
אם רוצים תוספת בשרית יש להחליף את הרוטב האדום לרוטב בולונז.
(אפשר לוותר על הגבינות אך צריך להכפיל את כמות הרוטב)
אולי יעניין אותך גם: פודינג לחם משאריות מאפה או מה עושים עם שאריות גבינה?
"כשיש לך גבינה אתה מאושר." מתוך "מי הזיז את הגבינה שלי"