בימי החום הצורבים הללו אין כמו משקה לאסי מרענן. אופנת השייקים לא "עפה" מן העולם רק הופכת אטרקטיבית יותר ככל שהימים מתחממים ואנו מחפשים משהו מרענן להכניס לגוף הלוהט. הלאסי הוא הפתרון ההודי לחום המשוגע, והוא טעים, בריא ומרענן. אפשר להכינו מכל פרי שאוהבים, ואם אין פרי טרי אפשר ממשומרים. ואם אין פרי? גם ירק הולך מושלם. אז איך זה עובד? הבסיס פשוט וחוזר על עצמו. הגיוון הוא בתוספות.
אז מה צריך?
כוס יוגורט וכוס חלב
כוס קרח.
כוס פרי / ירק
(אפשר להכפיל כמויות או לחלק,
אם נשאר חצי גביע יוגורט אז חצי כוס חלב)
תוספות:
התוספת הקלאסית של הלאסי והאהובה על ההודים היא המנגו.
אפשר וטעים מאד גם אבטיח או מלון.
עכשיו כשחם, חותכים אבטיח או מלון,
אם נשארות כמה חתיכות זה בדיוק הזמן ללאסי.
אננס עובד נפלא, בננה, תות, קיווי, רימון,
ובעצם כל פרי שאוהבים.
אז מה צריך לעשות?
למזוג את החלב, היוגורט, הקרח והפירות לבלנדר חזק
(לא מומלץ בלנדר חלש או בלנדר מוט כי הקרח עלול להרוס אותו)
שדרוגים:
אפשר להוסיף ללאסי קוקוס, אגוזים, שקדים,
מי ורדים (כמה טיפות) או נענע.
הנועזים יכולים להחליף את הפירות בירקות
כמו סלרי או מלפפון, נענע, פטרוזיליה או כוסברה או שמיר.
ובמקום מתיקות להוסיף טיפונת מלח וקצת שום...
"עשה את הטוב עם גופך, כדי שנפשך תשתוקק להישאר בו."
אמא הודית