מכירים את זה שהקפה מוכן ואז טובלים בו את המצה (עם חמאה או בלי)?
אז כזה, אבל בעוגה. עוגה משגעת שמתאימה גם לערב ליל הסדר וגם לכל זמן אחר בלי קשר לכשר.
אז מה צריך?
6-10 מצות (כמה שיותר מצות, כך העוגה יותר גבוהה)
1 פודינג וניל או ריבת חלב או כל טעם אחר שיש בבית
2 כוסות נס קפה מוכן חזק
(2 כפיות נס קפה 2 כפיות סוכר וקצת חלב בכל כוס)
2 חבילות שוקולד (לבן או חלב או מריר או שילוב)
2 קופסאות שמנת מתוקה לקצפת
כוס חלב
אז מה צריך לעשות?
יש להכין את הפודינג על פי הוראות ההכנה.
(בשביל זה משתמשים בשמנת מתוקה אחת ובכוס חלב)
ויש להכין את הגאנש שוקולד:
על כל חבילת שוקולד צריך חצי חבילת שמנת מתוקה.
לשבור את השוקולד לקוביות עם השמנת
בתוך כלי זכוכית ולהמיס דקה במיקרו.
לערבב היטב עד מרקם קרמי משגע.
(לא לטעום יותר מפעם אחת כי זה ייגמר...)
לטבול כל מצה בנס קפה, למרוח עליה גאנש או קרם (מהפודינג)
וליצור "ארמון" מצות.
מצה אחת עם גאנש ומעליה מצה עם קרם
ואחר כך שוב מצה עם גאנש וכך הלאה.
אם בחרתם שני טעמים של שוקולד אז על כל מצה צבע אחר.
כך עד שנגמר הקרם / הפודינג או המצות.
יש לשמור מעט מהגאנש לשכבה העליונה.
אפשר לפזר עליה קישוטי סוכריות או קוקוס או להשאיר נקי.
להכניס למקרר עד שיגיעו האורחים.
הצעות לשדרוג:
להוסיף לנס קפה בו טובלים את המצות ליקר קפה או אמרטו.
להוסיף תמצית רום לפודינג
להוסיף חצי גביע גבינה לבנה לקרם.
אולי יעניין אותך גם: פנקייק חגיגי משאריות גבינה או טירמיסו אישי משאריות גבינה
"המעשייה אינה יפה אם לא מוסיפים לה משהו"
פתגם טוסקני