בפעם הראשונה בלונדון הדבר שהכי אהבתי לעשות זה להציץ לאנשים בצלחת בבתי הקפה. אחד הדברים שהפתיעו אותי לגמרי היתה ארוחת הבוקר של האנגלים. הצלחות היו מלאות בשעועית, ביצים, לפעמים גם בליווי בשר ותפוחי אדמה. (חמין כבר אמרנו?)
הקיצר, הנה מתכון קליל לארוחת בוקר אנגלית כבדה
אז מה צריך?
שאריות שעועית מהחמין
שתי כפות רוטב עגבניות / קטשופ
ביצה קשה מהחמין (או ביצת עין שאפשר להכין)
תפוח אדמה אחד מהחמין, חתוך לקוביות
שאריות בשר מהחמין חתוך לרצועות
מעט שמן
מלח, פלפל
אז מה צריך לעשות?
לשעועית: לחמם רוטב אדום או קטשופ ולערבב עם השעועית.
לתפוחי האדמה: לקפיץ קוביות תפ"א
במעט שמן רותח על מחבת ולתבל במלח פלפל
לביצה: לחתוך את הביצה הקשה לארבע ולפזר מעט פלפל שחור ומלח
או שאפשר להכין ביצת עין הפוכה.
לבשר: להקפיץ במעט שמן על המחבת ולתבל במלח פלפל
הגשה: מניחים את השעועית בצלחת שטוחה,
לידה את הביצה תפוחי האדמה והבשר.
מומלץ להגיש בליווי לחם או חלה משבת
אולי יעניין אותך גם: תבשיל חומוס צמחוני הודי או מה אפשר לעשות משאריות חומוס