26 Jan
26Jan

טיפ חשוב ומוצלח במיוחד: איך אפשר לגרום לכך שתמיד אמצא עשבי תיבול אצלי במקרר?

גם פטרוזיליה, גם כוסברה, גם שמיר, גם סלרי (כרפס), גם מרווה, גם טימין. ורק בזיליקום - לא!

אז ככה

מידי פעם, כשכבר באמת עושים קניות, כדאי לרכוש זר פטרוזליה, כוסברה, שמיר וכרפס.

בבית יש לשטוף היטב את כל העלים, כל סוג בנפרד.

כדאי לקצוץ אותם היטב.

כל סוג להכניס לשקית או קופסה ולהדביק מדבקה עם שם העלים.

את השקיות או הקופסאות להכניס הישר למקפיא. 


טימין / מרווה / זעתר / רוזמרין ואורגנו: 

למצוא בסופר בחבילה אחת מאוגדת ולהכניסה כמו שהיא למקפיא.

לפעמים אפשר פשוט לקטוף, רובם פורחים בגנים ובגינות.


פלפל ירוק חריף: גם אותו אפשר לקנות מידי פעם, לקצוץ להכניס לשקית ולהקפיא.


ג'ינג'ר: אפשר לקנות שורש טרי, לקלף, לגרד עם פומפיה ולהקפיא בשקית של כדורי קרח.


כל אלו נשמרים נהדר במקפיא ומוסיפים יופי של טעם לתבלינים. 

בזיליקום ונענע לא כל כך אוהבים את הקור אז הם פחות מומלצים.


אולי יעניין אותך גם: רוטב אדום או מה אפשר לעשות עם שאריות פתיתים



"הרעב הוא הטוב שבתבלינים"

פתגם אירי

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.