אומלט זו ארוחה שמתאימה לכל מצב. טוב לארוחת בוקר או ערב ומושלם גם לארוחת צהריים קלה. קצת ירקות ליד וזה סוגר לנו יופי של פינה.
אומלט עם פיסות פסטרמה משדרג את הארוחה והופך אותה מזינה יותר, מעניית יותר וגם יותר טעימה.
אז מה צריך?
בצל חתוך לקוביות.
שתי ביצים.
2 או 3 פרוסות פסטרמה שנרדמו במקרר
חתוכות לרצועות או לקוביות.
שמן, מלח, פלפל
שדרוג: שאריות תפוחי אדמה מבושלים.
או ירקות אחרים מבושלים.
אז מה צריך לעשות?
לחמם שמן במחבת.
לטגן את הבצל עד שמשחים.
להוסיף את רצועות הפסטרמה.
אם רוצים לשדרג מוסיפים את שאריות הירקות.
לתבל ולערבב.
לטרוף את הביצים לשפוך אל המחבת.
להנמיך את האש ולכסות במכסה.
כדי להפוך את האומלט,
כדאי להשתמש בשיטת "המכסה".
להפוך את המחבת
כשהיא סגורה במכסה.
להחזיר את המחבת לאש כשהמכסה פתוח,
עדיין אחוז ביד אחת ומעליו האומלט.
להחליק את האומלט חזרה למחבת כשהצד המוכן כלפי מעלה.
להגיש לצד ירקות טריים ורעננים.
"אני שונא אנשים שלא מתייחסים ברצינות לארוחות שלהם"
אוסקר ווילד